Preskoči na glavni sadržaj

EUROLEAGUE PREVIEW 2016/17 - ELITA

Teškaši. Napokon. Dug je put prevaljen od Zvezde i Žalgirisa do Reala, CSKA i Fenera.

CSKA

BEKOVI: Teodosić, D. Kulagin, DeColo, Fridzon, Jackson, Higgins, M. Kulagin

KRILA: Kurbanov, Antonov

VISOKI: Hines, Augustine, Ayres, (Freeland), Vorontsevich, Khryapa, Korobkov, Lazarev

Ovo nije ista ekipa kao lani koja je uzela titulu šampiona. Red Army je ove sezone čak i jači i to bi trebalo brinuti protivnike.

U odnosu na lanjsku momčad ostali su samo bez veterana Nicholsa koji i nije igrao važniju ulogu ali su se zato vrlo kvalitetno pojačali na centru gdje su prošle sezone bili tanki. Khimkiju su ukrali Augustinea, a iz NBA lige je stigao Jeff Ayres. Jezgra je ostala ista: Teodosić, DeColo, Fridzon, Jackson, Kurbanov, Hines, Vorontsevich.

Da ne idem uvijek od bekova krenut ću ovaj put od visokih pozicija. Hines je lani bio neprikosnovena startna petica s obzirom da je Freeland standardno više bio kod doktora nego na utakmici, a mladi Korobkov nema kvalitetu za ozbiljne minute. Hines je uz Dunstona vjerojatno najbolji defanzivni centar u Europi. I dok Dunston odlično pazi na obruč i skok, Hines je nešto svestraniji jer je izrazito pokretan pa zahvaljujući toj dimenziji lakoćom preuzima bekove ili krila u obrani, što je nekada krucijalno pred istek napada protivnika. Vrhunski je skakač, kako obrambeni tako i napadački, bez problema istrčava tranziciju, postavlja dobre screenove i koristan je u pick and rollu. Nije idealan kao kreator s lakta ili šuter ali ono što odradi u obrani i više je nego dovoljno da pokrije limitiranost u napadu. A visok je samo 198 cm… Ovaj Olympiacos je uvijek znao pronaći kvalitetne defanzivne centre. Samo gledajte Bircha i Younga ove sezone.

Hinesu će društvo na centru u petorci raditi Vorontsevich, sladak kao greh, mokri san svih cheerleadersica iza koša koje vrište kada protivnici šutiraju ne bi li ih omeli. I zato vjerojatno dobivaju bonus uz dnevnicu za ples. Lani sam mu prognozirao da je „NBA ready“ i dalje to mislim iako mu je 29 već. Ali dobro, ako je mogao Pero Antić može i Andrey jer je Itoudis od njega napravio pravu modernu četvorku. Čvrsti screenovi, pick and pop s ubitačnim bekovima koje je potrebno udvajati što Vorontsevichu ostavlja tonu prostora na perimetru. Lani je u Euroligi tricu šutirao 44%. Pouzdan skakač, solidan defanzivac koji također može preuzeti. I ove godine ga čeka ista rola stretch četvorke.

Tko će biti rezerva Hinesu (ako je ovaj dovoljno oporavljen od ozljede ručnog zgloba) odlučiti će forma Augustinea i Ayresa, dva različita tipa igrača, pa će Itoudis moći rotirati ih ovisno o protivniku i matchupu. Augustine je navodno razmišljao o mirovini s 32 godine koliko je napunio ali kada je stigla ponuda CSKA nije mogao odbiti. Za mirovinu košarkaškog razloga baš i nema jer je vrlo koristan na terenu. Radi se o jednom od najefektnijih pick and roll opcija u Europi, čovjek ima nevjerojatan osjećaj za postavljanje screena, osjećaj kada se odmotati i napasti obruč. 208 cm i 107 kilograma svakako pomažu kao i korištenje obje ruke u realizaciji iako je lijevak. Ovo je vrhunski pick Crvene Armije kada znamo da su DeColo i posebno Teodosić majstori pick igre tako da će Augustin višestruko profitirati kao što je profitirao i zadnje dvije sezone koje je proveo u pick igri s još jednim majstorom – Tyresom Riceom. S ovom visinom i masom koristan je i u obrani i Hinesov izostanak s parketa dok odmara neće više biti ni blizu tako vidljiv kao lani. Četvorka uz njega vjerojatno će biti prekaljeni Khryapa, koji se po stare dane pretvorio u stretch four koja tek tu i tamo pomogne u kreaciji što mu je nekada bio trademark uz odličnu obranu.

I na kraju ostao nam je Ayres, igrač sličan Hinesu samo fizički impozantniji i definitivno će dobro doći Moskovljanima kada dođe do okršaja s moćnom centarskom linijom Fenera ili Reala. Ayres je odličan defanzivac u postu, odličan skakač i šljaker pod košem. On je dobio kratkoročni ugovor i prijavljen je za Euroligu i zato tu ne vidim Freelanda koji je i dalje na rosteru ali ima ozljedu stopala. Zato nije prijavljen za Euroligu, barem se tako možeš iščitati sa službene Euroleague stranice.

Dugo godina je CSKA bila izvrsno pokrivena na trojci s Weemsom, ali u zadnje dvije sezone nisu uspjeli pronaći adekvatno rješenje. Ali možda to i može biti Nikita Kurbanov. Njegove brojke nisu spektakularne pored ovoliko opcija u napadu, ali Kurbanov je pouzdan šuter za tricu, sudeći prema formi s pripremnih utakmica i iz prve dvije utakmice VTB lige mogao bi biti još i bolji. Uz to je i odličan defanzivac, ruski čelik koji može čuvati i trojke i četvorke. S njim Itoudis može rotirati i Semena Antonova koji je lani imao odličnu sezonu u Novgorodu, i još je jedan jako dobar šuter (44% u Eurocupu, 33% u VTB-u) na rosteru Red Armyja.

Na bekovskim pozicijama je prava gužva, a iz šire slike možemo izbaciti braću Kulagin iako možda talentiraniji Dmitri dobije poneku minutu ali za njih će Itoudis sačuvati VTB ligu gdje nema potrebe uvijek trošiti Teodosića ili DeColoa. Upravo su zadnja dvojica ključni, glavni i najbolji igrači ekipe za koje obrane lani nisu pronašle rješenja. Dugo su u CSKA Teodosiću tražili partnera za osvajanje titule i lani su ga konačno našli u Francuzu koji je uzeo valjda sve titule i sva individualna priznanja. Kada su zajedno na parketu ne mogu toliko zajebati u obrani obojica koliko na drugoj strani mogu zabiti. Obojica su triple threat igrači i niti jedna ekipe nema ovakva dva strijelca i kreatora na bekovskim pozicijama. Itoudis ih pametno dozira i pazi da u svakoj postavi igra barem jedan od njih kako bi stalno imao jednog vrhunskog majstora na terenu. U picku ih moraš udvajati jer se bez problema dižu na šut i pogađaju, a ako ih udvajaš riskiraš puno u pozadini obrane jer ostaješ 3 protiv 4 napadača CSKA, mahom sve pravih šutera koji znaju i napasti s loptom. Ako ih ne udvajaš i centar igra bliže košu dok brani pick obojica pogađaju poludistancu bez problema, posebno DeColo. DeColo je u ovoj fazi karijere nešto bolji scorer od Teodosića jer zahvaljujući visini i brzini pa i spretnosti s loptom može 1 na 1 igrati u izolaciji, tražiti kontakt i napadati obruč, Teo ipak više ovisi o kreaciji iz picka. DeColoova visina (195) jako je oružje CSKA kada protivnici na parketu imaju nižeg beka koji čuva Francuza jer se Nando bez problema spušta u post i igra leđima. Previše je u njima dvojici napadačkog talenta da bi ih i ti jedna obrana i ove sezone mogla zaustaviti.















Aaron Jackson je nominalno starter za CSKA uz DeColoa, odličan presing obrambeni bek, prosječan šuter i kreator ali pored DeColoa ili Teodosića više ti ni ne treba. Za poziciju dva i kao čiste dvojke tu su Vitaliy Fridzon i Cory Higgins. Fridzon je klasični snajper s perimetra dok je Higgins doza atleticizma na ovom rosteru, odličan defanzivac ali i šuter (lani 54% za tricu) kojeg Itoudis može koristiti i na niskom krilu. Prije dvije sezone bio je jedan od boljih strijelaca turskog prvenstva, sposoban i sebi i drugima kreirati poene ali u Crvenoj Armiji morat će ipak živjeti u sporednoj roli.

Da igraju Teodosić i DeColo s nekoliko ispod prosječnih šutera i centrima bukvama izvukli bi opet odličan napad. Kako da onda nemaju odličan napad okruženi s ovoliko šuterskih opcija na svakoj poziciji osim centarskoj gdje opet imaju dobre rollere i ofanzivne skakače? CSKA će zadržati napadački stil igre, s jakim tempom, puno trica i igrom kroz bekove i pick and roll. Obranu će držati pod kontrolom sve dok Itoudis ne koristi puno zajedno na terenu Teodosića i DeColoa (makar ni to nije totalna šteta jer nema baš previše ekipa koje mogu iskoristiti njihove slabosti) ili Fridzona na trojci. Ali uokolo njih su sve obrambeni radnici počevši od centara koji mogu preuzimati, skakati i blokirati, presing bekova ili radnih krila i četvorki. Moskovljani su za mene definitivno prvi favorit ove sezone u Euroligi iako obraniti titulu nije najlakši posao na svijetu i „rijetko se događa da se često vidi“.


FENERBAHČE

BEKOVI: Dixon, Sloukas, Mahmatoglou, Bogdanović, Ugurlu

KRILA: Kalinić, Datome, Nunnally, Arna

VISOKI: Udoh, Vesely, Antić, Hersek, Duverioglu, Duran

Drugi moj favorit za titulu koji je kao i CSKA zadržao jezgru ekipe istu kao lani, čak je malo i pojačali (opet kao i CSKA) s MVP-em talijanskog prvenstva i igračem s NBA pedigreom Jamesom Nunnallyjem. Stavljam ih iza Moskovljana zato jer šampioni imaju bolju bekovsku liniju, bolje prve opcije i udarne igrače koji su dokazani. Fener je možda nešto jači na krilu, a pod košem su podjednaki. Ali problem za Fener je što nemaju ni Teodosića ni DeColoa. Tko je njihov lider i prva opcija oko koga se sve vrti? Dixon? Bogdanović? Datome? Vesely? Uzimite koga god, možete i trojicu, DeColo i Teo su opet u prednosti zbog onoga što donose na parket.

Prednost za Fener svakako je Obradović, makar je i Itoudis odmah pokazao da nije mala maca nego ozbiljan stručnjak, i njegova kvaliteta da osvaja ovakva natjecanja, ali možda i motiv više nakon lanjskog poraza u finalu. CSKA je napokon uzela titulu koju su predugo čekali s obzirom na ulaganja i sada mogu biti opušteniji, dok nakon ludog finala od prošle sezone Fener je željan osvete. Kako god bilo nećemo se iznenaditi ako opet zaigraju u finalu.

Ono što mi prvo upada u oko kod njihovog backcourta je da nemaju previše kvalitetnih driblera. Bobby Dixon im je najbolji kreativac kojeg imaju, a njemu su 33 godine i pitanje je koliko ima rezerve još, posebno nakon što je zadnje dvije sezone svoje karijere odigrao na visokom nivou. Bogdanović nije osobito dobar dribler i kreator 1 na 1, više mu odgovara napadanje driblingom iz spot-upa kada se obrana počne rotirati, a naravno, daleko je sigurniji u off ball igri i šutiranju iz catch and shoota. Mahmatoglou je jednodimenzionalni šuter, dok je Sloukas dobar all-rounder, odličan za kontrolu tempa ali ne i netko tko će kidati obrane. Tako da će i u novoj sezoni najviše toga u backcourtu pasti na Dixona, koji je dobar strijelac, posebno ako mu uđe prva trica i poklopi mu se ritam, ali nije tako dobar kao Teodosić ili DeColo. O njegovoj formi dosta će ovisiti kako će šutirati Mahamtoglou i Bogdanović jer njegovi driblinzi i slash&kick važan su preduvjet za stvaranje viška na perimetru, a to su preduvjeti i za dobar napad. Dobar napad su driblinzi, napadanje reketa, slobodna bacanja i trice za što su mahom zaslužni bekovi kao pokretači, ili su ti potrebni ekstraefikasni visoki igrači kakvi opet ne stanuju na ovom rosteru.
Na drugoj strani Fener je lani u Euroligi imao odličan napad, efikasan, ali opet i malo lošiji od CSKA. Ofanzivni rejting je pri vrhu, broj poena po utakmici također, kao i prosjek pogođenih trica i postotak timske trice. Ne može se poreći da na ovom rosteru nema napadačkih talenata kao malo gdje u Europi, vrhunskih šutera prvenstveno koje je Obradović odlično uklopio u svoj sistem s dosta nacrtanih i pozvanih akcija. Ali ono što bode u oči je da su po broju asistencija bili ispodprosječno dobri u Euroligi i taj manjak kreatora odnosno prave prve opcije može im biti problem tijekom sezone, posebno ako Dixon bude morao izbivati u slučaju ozljede. Manjak asistencija ali dobar napad kod ekipe govore da trener radi dobar posao i zna maksimizirati talent koji ima ali i da ekipa ovisi dosta o individualnim rješenjima. U prvoj sezoni je prolazilo, iako je, kažem, CSKA nedodirljiv bio za svaku ekipu.

CSKA je igrao i bržim ritmom dok će Fener igrati i ove godine sporije od prosjeka nekakvog. Obradović gotovo uvijek ima dva klasična centra na terenu jer je obrana zakon, bog i batina a s dva klasična visoka igrača lakše je kontrolirati reket, skok i čuvati leđa bekovima. Tek tu i tamo Datome bi dobio šansu na četvorci da otvori malo reket i pokuša iskoristiti missmatch. Iako ima savršeno kompatibilne dvojke u Veselom i Datomeu, te Udohu i Antiću - na način da je jedan post (Udoh) ili pick and roll (Vesely) opcija u napadu, a drugi su stretch igrači (Antić, Datome) ili solidni sekundarni kreatori (Datome) iz drblinga – Obradović je redovito utakmice počinjao s dva klasična centra Veselyim i Udohom pa smo gledali dosta akcije za njih. Udohu bi se čistila strana za napasti iz izolacije u postu, Vesely bi vrebao skok i lobove nakon picka. S njima dvojicom obrana je definitivno sigurna. Udoh je odličan post defender i dobar skakač, Vesely je atleta i jako dobar bloker. Važna stavka je da obojica mogu preuzimati na perimetru i igrati u presing obrani zato jer su izuzetno pokretljivi, ali mogu i switchati zadatke pa da Udoh čuva četvorke, Vesely petice. Možda bi napadu bilo lakše da je Datome četvorka s najviše minut ana toj poziciji, ali s twin towersom obrana Ulkera je beton. Ne mijenja se puno ni kada je Antić u igri umjesto jednog od ove dvojice, iako je po stare dane sve manje pokretan i skočan.

Donekle i razumijem Obradovića koji odbija previše se prepustiti novim trendovima u košarci pa Talijanu dati više minuta na četvorci umjesto trojci, jer u potencijalnom susretu s CSKA sigurno ih nećeš ugroziti agresivnim pomicanjem figura prema napadu i jurišanjem. Ne, to je put direktno u propast jer ulaziš u njihov ritam gdje su oni apsolutne gazde. Kontrola tempa na postavljene napade daju Feneru puno veće izglede iako je CSKA za mene i dalje bolji.
Datome je kao što vjerojatno znate defanzivno uglavnom nebitan jer nema noge za pokrivati perimetar, nema visinu, masu i eksplozivnost za četvorku ali je šuterski brilijantan i sposoban riješiti utakmicu svojom serijom koševa. Iskoristiv je u roli šutera ali i sekundarnog kreatora. Kalinić je radno krilo, odličan u tranziciji i kao igrač koji se kreće bez lopte, jako dobar defanzivac ali i streaky šuter. Vjerojatno ćemo i njega ponekad gledati u roli četvorke.

Novo ime na rosteru je Nunnally, možda je on taj dodatni kreator i strijelac s loptom u rukama koji je potreban Turcima da se domognu svetog trofeja. Nisam siguran jer ga nisam puno gledao i istraživao ali prema onome što sam vidio čovjek je atletični swingman, jako dobar šuter brzog izbačaja i potencijalni sekundarni kreator sa slabe strane kao i potencijalno dobar defender. U Italiji je imao dobre brojke, bio i MVP prvenstva ali tek ga trebamo vidjeti u Euroligi koja je pravo mjerilo za Europske prilike, posebno ovakav format gdje se nalazi sve najbolje što Europa može ponuditi. Ako uspije ponoviti nešto približno partijama iz Italije Obradović je dobio jako korisnog člana rotacije koji mu je lani nedostajao.















Malo drugačija najava za Ulker nego što sam navikao pisati i predstavljati po pozicijama ali mislim da sam rekao sve što sam trebao. CSKA će ubijati ritmom, tricama i opasnim tandemom na beku, Fener će kontrolirati tempo, igrati vrhunsku obranu i osloniti se na ravnopravnu raspodjelu kolača u napadu.

REAL MADRID

BEKOVI: Llull, Draper, Dončić, Carroll

KRILA: Rudy, Maciulis, Taylor, Nocioni

VISOKI: Ayon, Randolph, Reyes, Thompkins, Hunter, Suarez

Izgubili su Sergia Rodrigueza, mozak ekipe, zbog čega sam ih planirao staviti u kategoriju ispod. Ali nisam mogao pored ovoliko talenta u ostalim linijama. Backcourt im se ne može mjeriti s onim u CSKA, iako je Llull uz Tea i Nanda najbolji bek u Europi (teškog srca priznajem), dok su na krilima i centru jako jako moćni.
Iako im želim da izgube svaku utakmicu zbog nekošarkaških razloga Real Madrid već godinama igra možda i najbolju košarku u Europi. E sad, lako je igrati atraktivno, ali kada kao i oni povežeš prekrasnu dinamičnu igru s vrhunskim rezultatima e onda si faca. Oni to jesu, Pablo Laso to je.

Najbolji su bili u zadnjoj Mirotićevoj sezoni kada su igrali skoro kao NBA ekipa samo bez toliko atleta. Visoki tempo, kanonada trica, igra kroz bekove, nesebičnost, trka niz teren, presing u obrani, alley-oopovi. Bili su europski Warriorsi, nitko im ništa nije mogao a onda ih je u finalu sredio Maccabi. Igra im se nije puno promijenila od tada makar su pred novu sezonu pred prekretnicom. Iz godine u godinu su dodavali sve više centara na roster, od malih i brzih, postajali su sve veći i malo sporiji, premda Lull, Sergio i Rudy uvijek su jamčili spektakl za publiku. Ove godine ostali su bez Rodrigueza a nisu ga kompenzirali nekim velikim imenom. Vratili su Drapera... Opet su povukli potez u centarskoj liniji i potpisali Randolpha koji je imao breakout sezonu u Kubanu i Othella Huntera kao defanzivnog specijalistu. Čekaj… Jel` treba reći da je i on bio na rosteru Djece Pireja? Ostatak ekipe ostao je isti, samo što će u Rodriguezovu rolu čini se odmah uskočiti mladi Dončić. Koji pokazuje flasheve Sergiove razigranosti i lucidnosti, ali koliko je Slovenac (koji se spominje i kao potencijalni prvi pick kada izađe na draft?!) spreman za tu rolu?

Da odmah riješimo tu teoriju. Sergio je bio vrhunski pick and roll kreator i čarobnjak s nevjerojatnom paletom poteza u napadu. Vrhunski je dirigirao napadom, driblinzima lomio čuvare, dodavao iz nemogućih kuteva i pozicija i bio stalna opasnost po koš. Dončić kao što sam rekao može postati čak i bolji igrač nego El Chacho ali njegove minute i iskustvo teško će nadoknaditi razinom igre i efikasnošću. Draper je očito Lasov ljubimac i dobar suigrač u svlačionici ali ni on nije igrač za ozbiljnije role, osim pomoći u kreaciji i press obrani.

Tako da će još više odgovornosti pasti na leđa Llulla. Koliko on može ponijeti više tereta nego je nosio? Ne znam, ali jedina je top klasa ostao u ovom backcourtu i sada će na njegovim leđima biti malo više tereta jer morati će malo više kreirati za druge, a netko mora i zamijeniti El Chachovu potrošnju. Ako uspije preuzeti Rodriguezovu dirigentsku palicu a istovremeno povećati potrošnju a zadržati visoku efikasnost dajte mu odmah 15 milja u Rocketsima i instalirajte kao startnog beka uz Hardena. Ja sam malo manje optimističan u vezi toga, prije će Laso prebaciti dio odgovornosti na Rudyja, Ayona i Randolpha nego sve natovariti na Llulla, koji je i bez tog dokazivanja već sada „NBA ready“ zbog kombinacije press obrane, odličnog šuta i intenziteta igre koji nudi.

Potencijalno rješenje za nadomjestiti Rodrigueza je svakako spuštanje Rudyja na dvojku. Kažu da njega ili voliš ili mrziš zbog karaktera kakav već ima, ali kod mene stalno pleše između dvije krajnosti. Manje bitno, Rudy je sjajan europski igrač. Može sebi kreirati šut, drugima, pogađa trice, stalno je u pokretu, trči tranziciju, skače, krade lopte. Odličan all-rounder koji na poziciji 2 može više pomoći od Carrolla recimo. Jaycee je vrhunski šuter, vjerojatno najbolji čistokrvni šuter u Europi, ali u malo toga ostalog sudjeluje. S Rudyjem na dvojci imaš više kreacije i all-rounda, a na trojci onda možeš koristiti fizički žilavijeg igrača, višeg igrača koji će pomoći obrani i stavljati trice, tipa Nocioni ili Maciulis, možda Taylor.

Ta pozicija niskog krila snažno je oružje Bijelih. Nocioni i Maciulis su dokazani euro igrači, igrači za velike utakmice. Obojica mogu odigrati i četvorku, a najveća kvaliteta su im iznadprosječna visina za nisko krilo, dobra obrana i šut. Taylor je bolja atleta od obojice, ali i slabiji šuter. Još uvijek ne kužim koju on ulogu ima u Madridu osim energy guya i koliko im je doista potreban? Jedan bolji bek koji ne završi na NBA rosteru bi im možda bolje došao.

Laso će tako sigurno dati dosta minuta stretch postavama ako prilike to dopuštaju. Već sam rekao da on za razliku od Obradovića nema problema s tim da mu ekipa igra moderno ali i on uglavnom starta s dva klasičnija centra. Vrlo vjerojatno će to biti Ayon ili Randolph i Reyes. Ayon je fokalna točka napada uz Llulla, igrač koji traži loptu u post gdje ima dosta za ponuditi i koji je fizički dosta moćan pa koristi tu svoju prednost oko obruča, ali zna i šutnuti s kraće distance. Reyes se više voli izvlačiti na tricu po stare dane, posebno kada igra s Ayonom u tandemu premda i on može odraditi posao unutra. Nevjerojatan rutiner koji će uvijek odraditi posao u oba smjera. Skupiti skokove, pospremiti trice i otpatke i eto ga na 10-12 poena.

Randolph je atletsko čudo prirode, baš kao i Ayon ima NBA pedigre, ali zbog x faktora tamo se nije pokazao u najboljem svjetlu. Iako, kada ga vidiš znaš da je NBA igrač po staturi, fizikalijama i atleticizmu. Lani fantastičan u Kubanu, pitanje je može li nastaviti tamo gdje je stao jer je u pitanju labilna glava. Ako može, onda ga Laso može koristiti na obje centarske pozicije i u njemu i Ayonu ima dvije vrhunske napadačke opcije tijekom 40 minuta. Randolph najviše voli igrati licem prema košu, koristan je i kao roll i pop opcija, pogađa poludistancu a po potrebi i tricu. Vrlo zanimljiv igrač i malo je u Europi napadački svestranijih centara.
Real je, očito je, krcat na centru. Četvorku im može odigrati i Trey Thompkins, odlična atleta, dobar skakač i stretch igrač, a peticu će u matchupovima koji to zahtijevaju igrati Hunter, posebno kada se obrana počne raspadati. Još jedan vrlo čvrsti centar, atletski i fizički dosta moćan. S obzirom da ni Ayon ni Randolph nisu radnici pod košem koji će se pretjerano zamarati obranom Hunter bi mogao vidjeti minute.


















Real je lani uz CSKA bio napadački najbolja ekipa u ligi, sada je to pod malim upitnikom jer bi Rodriguezovu rolu trebali nadoknaditi uglavnom centri. To onda vjerojatno i znači da Real mora odustati u dobroj mjeri od svog slash and kick, pick and roll pokretnog napada u kojemu se trči kad god se može. Ako već gube u napadu koliko mogu dobiti od obrane s ovolikom ergelom centara i niskih krila impozantnih fizikalija? Zanimljiva pitanja, jedva čekam doznati odgovore. Neka igre počnu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RUN AND GUN PODCAST - NBA FREE AGENCY 2015

Ugledni, moćni i prestižni Run&Gun blog dobio je svoj prvi podcast. Kako se "prvi put" pamti junf su odlučili skinuti eminentni NBA prodavači magle, Toni Lazarušić - Laza i Milan Dakić - Dakara. Četiri sata "drobljenja" o NBA ljetnim zbivanjima, uz otvoren prozor i brujanje V8 mašina po vrelom asfaltu. LINK

PIKENROLANJE DO SMRTI (NBACro)

Taktički detalj s jučerašnje utakmice Rocketsa i Thundera. Pikenrolanje do smrt i

NBA READY - EUROLEAGUE

Idemo baciti pogled tko je od sudionika ovogodišnje Eurolige spreman za okušati se u NBA ligi. Da bi si skratio muke ograničio sam se samo na Euroligu, a u obzir nisam uzimao samo Europljane, imamo ponekog Amera i naturaliziranog Amera na popisu. Važno je samo da nikada ranije nije odigrao neke minute preko bare. Iz istih razloga otpali su igrači poput Ayona, De Coloa ili brata Pere Antića. Neki su otpali zato jer ih živo boli genitalni dio za dokazivanjem u najjačoj ligi na svijetu (Teodosić), a neki zato jer ih jednostavno ne podnosim (Llull). Blogerski izbor kažu. BOGDAN BOGDANOVIĆ (SG - Fenerbahče) 23 g 198 cm 93 kg 210 cm wingspan Prava: Phoenix Suns Za Bogdanovića se oduvijek govorilo da je u pitanju veliki talent, pitanje je bilo samo koliko veliki. U mojim očima je narastao u sezoni 2013/14, njegovoj posljednjoj u Partizanu i pod Vujoševićevom paskom, kada je zbog mora ozljeda Partizanovih playmakera morao preuzeti i tu dodavačku ulogu, pored one već standa